Fel principal/ retete

Cârnaţi de porc cu caşcaval afumat Delaco

Fanii brânză caută mereu idei inedite de a include brânza în cât mai multe preparate. Prietenul nostru Radu Popovici http://www.reteteleluiradu.ro/ ne propune în prag de sărbători, o reÅ£etă delicioasă de cârnaÅ£i de porc cu caÅŸcaval afumat! Mmmmmm….nu ÅŸtim voi, dar noi abia aÅŸteptăm să îi gustăm!

Cârnaţi de porc cu caşcaval afumat Delaco
 
Cârnaţi de porc cu caşcaval afumat natural cu fum de fag - deja sărbătorile parcă au alt gust, nu?
Autor:
Numar Portii: 10
Ingrediente
  • 1 kg carne de porc tocată
  • 150 g slănină tocată
  • 200g caÅŸcaval afumat Delaco ras
  • 3 linguriÅ£e de usturoi pisat
  • 2 linguriÅ£e de sare
  • 1 linguriţă de boabe de piper negru
  • 2 linguriÅ£e de zahăr brun
  • 1½ linguriţă de nucÅŸoară proaspat rasă
  • 1 linguriţă de seminÅ£e de chimen
  • 2 linguriÅ£e de boia dulce afumată
  • 1 linguriţă de boia iute
  • 6 linguri de vin alb sec
  • maÅ£e de porc
Cum se face?
  1. Prăjeşte uscat într-o tigaie (fără ulei) boabele de piper şi seminţele de chimen, până încep să pocnească.
  2. Ia-le de pe foc, şi după ce s-au răcit pisează-le fin.
  3. Combină într-un castron vinul alb cu sarea şi zahărul şi amestecă până ce solidele se dizolvă.
  4. Amestecă bine într-un castron mare toate ingredientele, inclusiv mirodeniile pisate şi mixtura de vin.
  5. Umple maţele de porc cu mixtura de carne şi caşcaval.
  6. Lasă cârnaţii la uscat peste noapte, într-un loc bine aerisit şi răcoros, de preferinţă la o temperatură sub 3-4°C.
  7. Găteşte cârnaţii imediat, sau transferă-i în congelator, pentru o păstrare mai îndelungată.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − 5 =

Da o nota: