Fanii brânză caută mereu idei inedite de a include brânza în cât mai multe preparate. Prietenul nostru Radu Popovici http://www.reteteleluiradu.ro/ ne propune în prag de sărbători, o reÅ£etă delicioasă de cârnaÅ£i de porc cu caÅŸcaval afumat! Mmmmmm….nu ÅŸtim voi, dar noi abia aÅŸteptăm să îi gustăm!
Cârnaţi de porc cu caşcaval afumat Delaco
Cârnaţi de porc cu caşcaval afumat natural cu fum de fag - deja sărbătorile parcă au alt gust, nu?
Autor: Fan branza
Numar Portii: 10
Ingrediente
- 1 kg carne de porc tocată
- 150 g slănină tocată
- 200g caÅŸcaval afumat Delaco ras
- 3 linguriţe de usturoi pisat
- 2 linguriţe de sare
- 1 linguriţă de boabe de piper negru
- 2 linguriţe de zahăr brun
- 1½ linguriţă de nucÅŸoară proaspat rasă
- 1 linguriţă de seminţe de chimen
- 2 linguriţe de boia dulce afumată
- 1 linguriţă de boia iute
- 6 linguri de vin alb sec
- maţe de porc
Cum se face?
- Prăjeşte uscat într-o tigaie (fără ulei) boabele de piper şi seminţele de chimen, până încep să pocnească.
- Ia-le de pe foc, şi după ce s-au răcit pisează-le fin.
- Combină într-un castron vinul alb cu sarea şi zahărul şi amestecă până ce solidele se dizolvă.
- Amestecă bine într-un castron mare toate ingredientele, inclusiv mirodeniile pisate şi mixtura de vin.
- Umple maţele de porc cu mixtura de carne şi caşcaval.
- Lasă cârnaţii la uscat peste noapte, într-un loc bine aerisit şi răcoros, de preferinţă la o temperatură sub 3-4°C.
- Găteşte cârnaţii imediat, sau transferă-i în congelator, pentru o păstrare mai îndelungată.