Confesiuni

Ce frumos miroase copilaria!

toni_catchyAluat crud, rămas pe gingii, ușor dulce. Asta e una din cele mai frumoase amintiri ale mele.
Mama cu făină până la cot, eu ștergându-mă cu mâneca bluzei. Afară plouă. Sau ninge. Oricum ceru e pus pe burtă, în grădină.
Înăuntru e cald, soba e cu lemne.
Și eu frământ, frământ, frământ aluatul și mă simt mare și important chiar dacă am 6 ani sau 8 sau 10. Mi se pare că sunt un om mare care ține casa.
Nimic nu mă face să mă simt mai puternic decât aluatul ăsta de pizza pe care îl fac cu mama, jumate italiancă. Ce pizza știa să facă mama, cu roșii și busuioc. Nu aveam mozzarella, că nu găseam. În anii ăia nu se găsea nici ulei de măsline, doar de floarea soarelui. Și uneori aveam măsline. Dar făceam o margherita superbă, eu frământam și apoi ea îmi pregătea roșiile. Dulci. Le punea în borcane vara ca să avem și iarna.
Îmi vorbea de Italia și de bucătăria bună care nu are granițe și nici moarte.
Și îmi vorbea de fericirea asta simplă pe care o împărțim noi doi, ea, mama și cu mine, băiatul mamii, adunați în pumnul bucătăriei, feriți de tot ce e rău, de frig și foamete.
Nimic nu ne lipsea nouă și serile în care găteam în bucătărie, eu bărbatul casei, ea stăpâna inimii mele, îmi punctează copilăria ca niște borne fluorescente, marcând un drum pe care îmi place să cobor din când în când, mai ales când vine toamna cu ploi și iarna cu ninsori.
Și de aceea acum, cu gândul la mine și la ea, la Italia și la mâncarea bună care aduce oamenii împreună, am creat Campionatul Național de Pizzaiolo Delaco. Ca mai multe familii și mai mulți copii să zâmbească peste 20 sau 40 sau 60 de ani unor amintiri cu mâneci suflecate peste coate murdare de făină, cu mâini frământând aluat și presărând mozzarella. Ca mai mulți oameni să își amintească de părinții aplecați peste pizze, creând ochi din măsline și guri din ardei. Și să spună: ce frumos miroase copilăria și ce dor îmi e de mama și de tata și de …
Hai că îmi vine să plâng când de fapt ar trebui să râd și să constat că sunt un om norocos.
Cum ar trebui să fiți și voi. Căci norocul vi-l faceți cu mâna voastră. Vedeți cum pe www.fanbranza.ro/mozzarella

semnatura TONI 3

Comentarii (2)

 1. Am castigat pe data de 11.03 si pachetul cu pufosul care l-am castigat . Astept de 13 zile sa vina si nimic.Imi puteti spune cand va ajunge

  • Draga Camelia, te rugam sa ne dai numarul de telefon lasat la inscriere pentru a putea verifica statusul expeditiei. Multumim.

 2. Bună seara,
  Am cumpărat astăzi un pachet de brânză pufoasă în care am găsit codul dar lipsea magnetul. Pachetul a fost achiziționat din Cora Sun Plaza iar ambalajul era intact. Codurile nu se pot scoate din pachet fără a-l rupe, în schimb magnetul poate fi scos.

  • Draga Ioana, multumim pentru sesizare. Din pacate nu este prima oara cand ne confruntam cu astfel de situatii deci cunoastem si noi aceasta posibilitate de extragere a magnetului direct de la raft. Ii vom ruga pe colegii nostri sa verifice mai atent produsele din magazinul Cora Sun Plaza. Daca doresti sa intri in posesia unui magnet, te asteptam la biroul nostru din Bucuresti zona Baneasa cu un apel in prealabil la numarul de telefon: 0725272692. O zi pufoasa.

 3. Buna seara ,
  Am castigat un pufos pe data de 16.03. As dori sa stiu daca coletul a fost expediat si cand ajunge.
  Multumesc!

  • Draga Simona, am verificat baza de date iar coletul tau este momentan in asteptarea pufosului Hooni care impreuna cu inca cativa au facut un mic popas pe drum :). Avem o mica intarziere de livrare de la furnizor, insa imediat ce vom primi pufosii vom expedia toate coletele restante. Te rog sa stai fara grija, Hooni va ajunge la tine negresit. O zi pufoasa.

 4. Buna seara! As dori sa incep multumindu-i echipii delaco. Acum cateva zile am fost anuntata ca am castigat un pufos si il astept cu nerabdare. Dar astazi am mai cumparat un pachet de branza pufoasa ( de la Carrefour Sibiu) si pachetul nu era deteriorat si arata ca oricare altul. Dar cand am ajuns acasa si l-am deschis am vazut ca nu continea magnet, avea doar codul promotional. Ce as putea face in aceasta privinta? Multumesc anticipat, Laura.

  • Draga Laura, multummim pentru aprecieri si pentru sesizare. Toate pachetele pleaca din depozitul nostru cu magnet si cod promotional, insa din pacate, odata ajunse in magazin nu mai putem controla ce se intampla la raft unde magnetii pot fi luati de sub capac. Deoarece birouri avem numai in Bucuresti si Codlea, magnetii s-ar putea ridica numai din una din aceste doua locatii. Multumim pentru intelegere. O zi pufoasa.

 5. buna,sunt fericita castigatoare a doua pufosenii,cate una pe saptamana,gemenele mele se vor bucura.multumim.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

8 − 6 =