De vara/ Desert/ retete

Cheesecake cu ciocolată albă și căpșuni

Nu există fan brânză care să nu fie și fan cheesecake, iar când acesta vine la pachet și cu o doză de ciocolată albă și fructe proaspete, avem rețeta succesului :). Un desert delicios de aromat, perfect atât pentru un weekend obișnuit în familie cât și pentru un eveniment special.

Cheesecake cu ciocolată albă și căpșuni
 
Autor:
Ingrediente
  • Blat
  • 300g biscuiți
  • 200g unt 82% grăsime
  • Crema pentru cheesecake
  • 280g cremă de brânză pufoasă cu smântână
  • 500ml smântănă pentru frișcă
  • 200g ciocolată albă
  • 6 linguri cu sos de căpșuni
  • 100g zahăr pudră
  • 300g căpșuni tăiate bucăți
  • 20g gelatină
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Decor
  • căpșuni
  • frunzulițe de mentă
  • bomboane de ciocolată
Cum se face?
  1. Mărunțește biscuiții, amestecă-i cu untul topit, presează-i uniform într-o formă detașabilă și lasă baza să se întărească la frigider.
  2. Hidratează gelatina în 50ml apă rece apoi dizolv-o pe baie de aburi fără să dea în fiert.
  3. Topește ciocolata albă pe baie de aburi și amestecă cu 200ml smântână pentru frișcă pentru a deveni fluidă.
  4. Mixează restul de frișcă 2-3min împreună cu brânza pufoasă cu smântână, zahărul pudră și esența de vanilie.
  5. Adaugă ciocolata topită și gelatina dizolvată și continuă să mixezi încă vre-o 2-3min iar la final încorporează sosul de căpșuni.
  6. Pune peste blat jumătate din cantitatea de cremă, presară deasupra bucățile de căpșuni și la final restul de cremă.
  7. Nivelează bine și dă la rece pentru câteva ore.
  8. Îndepărtează forma și decorează cu căpșuni, frunze de mentă și bomboane de ciocolată.
  9. Tips:
  10. Pentru a nu risca ca blatul să se lipească de platou/baza tăvii, așeză pe acesta o hârtie de copt înainte de a pune blatul de biscuiți.
Un deliciu garantat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × five =

Da o nota: