Nu există fan brânză care să nu fie și fan cheesecake, iar când acesta vine la pachet și cu o doză de ciocolată albă și fructe proaspete, avem rețeta succesului :). Un desert delicios de aromat, perfect atât pentru un weekend obișnuit în familie cât și pentru un eveniment special.
Cheesecake cu ciocolată albă și căpșuni
Autor: Fan branza
Ingrediente
- Blat
- 300g biscuiți
- 200g unt 82% grăsime
- Crema pentru cheesecake
- 280g cremă de brânză pufoasă cu smântână
- 500ml smântănă pentru frișcă
- 200g ciocolată albă
- 6 linguri cu sos de căpșuni
- 100g zahăr pudră
- 300g căpșuni tăiate bucăți
- 20g gelatină
- 2 lingurițe esență de vanilie
- Decor
- căpșuni
- frunzulițe de mentă
- bomboane de ciocolată
Cum se face?
- Mărunțește biscuiții, amestecă-i cu untul topit, presează-i uniform într-o formă detașabilă și lasă baza să se întărească la frigider.
- Hidratează gelatina în 50ml apă rece apoi dizolv-o pe baie de aburi fără să dea în fiert.
- Topește ciocolata albă pe baie de aburi și amestecă cu 200ml smântână pentru frișcă pentru a deveni fluidă.
- Mixează restul de frișcă 2-3min împreună cu brânza pufoasă cu smântână, zahărul pudră și esența de vanilie.
- Adaugă ciocolata topită și gelatina dizolvată și continuă să mixezi încă vre-o 2-3min iar la final încorporează sosul de căpșuni.
- Pune peste blat jumătate din cantitatea de cremă, presară deasupra bucățile de căpșuni și la final restul de cremă.
- Nivelează bine și dă la rece pentru câteva ore.
- Îndepărtează forma și decorează cu căpșuni, frunze de mentă și bomboane de ciocolată.
- Tips:
- Pentru a nu risca ca blatul să se lipească de platou/baza tăvii, așeză pe acesta o hârtie de copt înainte de a pune blatul de biscuiți.