La clătite înainte!!!
Clătite cu brânză şi … ce îţi mai place ţie. Noi am ales bureţii şi şunca, dar aşteptăm şi combinaţiile tale preferate.
Clătite buclucaşe cu şuncă, bureţi şi emmentaler
Autor: Fan branza
Numar Portii: 4
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 100g de făină
- 300ml de lapte
- 4 ouă
- Sare, piper proaspăt măcinat
- Unt pentru prăjit
- Umplutura:
- 300g de bureţi galbeni
- 200g de şuncă fiartă
- 150g ceapă verde
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei vegetal
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- 125g smântână
- Sare, piper
- 120g emmentaler Delaco
- În plus:
- Unt pentru uns forma
- 100g emmentaler răzuit
- 20g de unt răzuit
- 60ml de smântână
- 1 lingură de chives tăiat inele pentru ornat
Cum se face?
- Pune făina într-un castron, adaugă treptat laptele şi omogenizează.
- Adaugă ouăle şi bate totul cu telul. Condimentează cu puţină sare şi piper şi strecoară aluatul printr-o sită fină.
- Topeşte puţin unt într-o tigaie (cu diametrul de cca. 22 cm) si toarnă un strat subţire de aluat. Prăjeşte pe rând clătitele până devin aurii pe ambele părţi după care lasă-le la răcit pe o farfurie întinsă.
- Bureţii îi cureţi şi îi tai mărunt, ceapa şi usturoiul la fel iar şunca trebuie tăiată cuburi de aproximativ ½ cm.
- Prăjeşte puţin ceapa şi usturoiul într-o tigaie (în uleiul încins) după care adaugă şi şunca. În scurt timp pune şi bureţii şi smântâna şi lasă la fiert pentru 5 minute.
- Condimentează cu sare, piper şi pătrunjel şi lasă să se răcească puţin.
- Taie emmentalerul în cubuleţe de ½ cm, adaugă-l peste bureţi şi omogenizează.
- Aşează umplutura pe fiecare clătită, rulează, aşează-le într-o formă termorezistentă şi presară emmentalerul şi untul răzuite. Toarnă şi smântâna deasupra.
- Dă tava la cuptorul preîncălzit (la 200°C), pe grătarul din mijloc şi las-o pentru 12-15 minute.
- Presară chives la final.
Cat de apetisant arata!