Fel principal/ Gustare/ retete

Clătite buclucaşe cu şuncă, bureţi şi emmentaler

La clătite înainte!!!

Clătite cu brânză şi … ce îţi mai place ţie. Noi am ales bureţii şi şunca, dar aşteptăm şi combinaţiile tale preferate.

5.0 from 1 reviews
Clătite buclucaşe cu şuncă, bureţi şi emmentaler
 
Autor:
Numar Portii: 4
Ingrediente
  • Pentru aluat:
  • 100g de făină
  • 300ml de lapte
  • 4 ouă
  • Sare, piper proaspăt măcinat
  • Unt pentru prăjit
  • Umplutura:
  • 300g de bureţi galbeni
  • 200g de şuncă fiartă
  • 150g ceapă verde
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • 125g smântână
  • Sare, piper
  • 120g emmentaler Delaco
  • În plus:
  • Unt pentru uns forma
  • 100g emmentaler răzuit
  • 20g de unt răzuit
  • 60ml de smântână
  • 1 lingură de chives tăiat inele pentru ornat
Cum se face?
  1. Pune făina într-un castron, adaugă treptat laptele şi omogenizează.
  2. Adaugă ouăle şi bate totul cu telul. Condimentează cu puţină sare şi piper şi strecoară aluatul printr-o sită fină.
  3. Topeşte puţin unt într-o tigaie (cu diametrul de cca. 22 cm) si toarnă un strat subţire de aluat. Prăjeşte pe rând clătitele până devin aurii pe ambele părţi după care lasă-le la răcit pe o farfurie întinsă.
  4. Bureţii îi cureţi şi îi tai mărunt, ceapa şi usturoiul la fel iar şunca trebuie tăiată cuburi de aproximativ ½ cm.
  5. Prăjeşte puţin ceapa şi usturoiul într-o tigaie (în uleiul încins) după care adaugă şi şunca. În scurt timp pune şi bureţii şi smântâna şi lasă la fiert pentru 5 minute.
  6. Condimentează cu sare, piper şi pătrunjel şi lasă să se răcească puţin.
  7. Taie emmentalerul în cubuleţe de ½ cm, adaugă-l peste bureţi şi omogenizează.
  8. Aşează umplutura pe fiecare clătită, rulează, aşează-le într-o formă termorezistentă şi presară emmentalerul şi untul răzuite. Toarnă şi smântâna deasupra.
  9. Dă tava la cuptorul preîncălzit (la 200°C), pe grătarul din mijloc şi las-o pentru 12-15 minute.
  10. Presară chives la final.
 

 

Comentarii (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 17 =

Da o nota: