Cu Branza Pufoasa/ Fel principal/ retete

Dovlecei umpluti cu branza Pufoasa

Week-end. Atmosfera relaxata. Rasfat cu un mic dejun pufos,  savurat cu toti cei dragi.

Trebuie neapărat să incerci combinația dovleceilor cu branza Pufoasa, ciuperci și ardei gras. 

Dovlecei umpluti cu branza Pufoasa
 
Autor:
Ingrediente
  • 2 dovlecei de 10-12cm lungime
  • 150g brânză pufoasă cu smântână
  • 100g telemea de vacă
  • 100g ciuperci
  • 150g emmentaler
  • 3 fire ceapă verde
  • ½ ardei kapia
  • ½ legătură de mărar
  • un ou
  • un cățel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de măsline
Cum se face?
  1. Spală bine bine dovleceii și uscă-i cu un prosop de hârtie .
  2. Taie fiecare dovlecel în două, pe lung, îndepărtează cu ajutorul unei lingurițe miezul, presară cu sare si lasă-i asa cam 10min.
  3. Amestecă brânza pufoasă cu telemeaua de vacă și ¾ din cantitatea de emmentaler, ambele date prin răzătoare.
  4. Adaugă oul, ardeiul kapia tăiat cubulețe mici, ciupercile și ceapa tocate mărunt, mărarul, usturoiul, sare și piper și amestecă totul bine.
  5. Scurge zeama lăsată de dovlecei și usucă-i pe interior cu un prosop de hârtie.
  6. Umple dovleceii cu compoziția de brânză apoi asază-i într-o formă de graten unsă cu 2 linguri de ulei de măsline.
  7. Presară deasupra emmentaler ras și dă tava la cuptorul preâncălzit la foc iute cam 20 min până ce se gratinează deasupra și dovleceii se pătrund puțin.
 S-aveţi poftă!

05.02.2016 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − two =

Da o nota: