Tort Pizza Pepperoni
 
 
Tort şi pizza în acelaşi preparat - asemenea reţetă nu trebuie ratată de niciun fan brânză!
Autor:
Numar Portii: 4
Ingrediente
  • 200g făină
  • 5g drojdie proaspătă
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 100ml apă călduţă
  • 50ml ulei de măsline
  • sos de roşii (picant sau dulce)
  • salam uscat picant
  • 300g caşcaval afumat natural
Cum se face?
  1. Dizolvă drojdia împreună cu sarea şi zahărul în 50ml apă căduţă.
  2. Pune făina cernută într-un vas, iar în mijloc fă o adâncitură în care torni drojdia dizolvată.
  3. Amestecă bine şi adaugă restul de 50ml de apă călduţă.
  4. Frământă aluatul până la omogenizare, adaugă uleiul şi continuă să frămânţi până acesta se încorporează.
  5. Pune aluatul obţinut într-o pungă şi lasă-l la rece pentru cel puţin 30 de minute.
  6. După cele 30 de minute, timp în care aluatul şi-a dublat volumul, presară masa de lucru cu făină şi întinde aluatul la o grosime de 0,5cm.
  7. Cu ajutorul unui capac, decupează 3 cercuri din aluatul întins, având grijă ca cercul să nu fie mai mare decât diametrul oalei pe care o vei folosi pentru preparare.
  8. Tapetează oala cu hârtie de copt şi aşază în interior primul cerc de aluat.
  9. Acoperă aluatul cu sos de roşii în strat generos, presară caşcaval afumat din belşug iar deasupra pune un rând de salam uscat picant.
  10. Continuă cu următorul cerc de aluat, repetă procesul anterior şi acoperă apoi cu ultimul cerc de aluat.
  11. Peste ultimul strat de aluat, presară numai caşcaval şi salam şi dă la cuptorul încălzit în prelabil, pentru circa 30-35 minute.
Recipe by Delaco Fan branza at https://fanbranza.ro/tort-pizza-pepperoni/