Gustare/ Retete cu Miez de lapte

Frigarui sanatoase

 

Somon cu Miez de Lapte şi sos pesto
 
O reteta simpla si delicioasa
Autor:
Tipul retetei: Gustari
Numar Portii: 4
Ingrediente
  • 150g Miez de Lapte Natur (2x75g)
  • 300 g somon fără piele şi oase
  • ulei de măsline extravirgin
  • frunze proaspete de busuioc
  • sare şi piper.
  • Pentru sosul pesto:
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură de seminţe / nuci de pin
  • 7 frunze de busuioc proaspăt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper.
Cum se face?
  1. Somonul se pune pe gratarul incins.
  2. Se lasa aproximativ 10 minute, pana isi schimba culoarea.
  3. In acest timp se amestecă usturoiul zdrobit cu seminţele şi cu frunzele de busuioc, sarea şi piperul.
  4. Se adaugă uleiul de măsline şi se amestecă până când devine omogen. Gata si sosul pesto!
  5. Se taie somonul şi brânza Miez de Lapte în bucăţele medii.
  6. Se introduc pe frigărui alternând cu frunze de busuioc.
  7. Se servesc cu sos pesto şi salată.
Nota: aceasta reteta este preferata, in general, de doamne. Textura delicata a celor doua ingrediente de baza are mare succes.  Daca mai povestiti de omega 3-ul din somon si de Calciul din Miez de Lapte, primiti direct nominalizarea pentru masterchef.

Domnii s-ar putea sa prefere un gratar de pastrav si o salata serioasa. Tot cu Miez de lapte, ca doar nu au incotro 🙂

 

01.02.2016 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 19 =

Da o nota: