Gazpacho este o supă de origine spaniolă, proaspătă, hrănitoare, plină de vitamine și deosebit de răcoritoare. Numai bună pentru un meniu de vară.
Gazpacho cu telemea cuburi
Timp de pregatire
Timp de coacere
Timp total
Rapidă și gustoasă.
Autor: Fan branza
Ingrediente
- 1kg roșii proaspete
- 3 căței usturoi
- ½ ceapă
- 1 ardei gras roșu
- 1 castravete
- 3 linguri oțet din vin roșu
- 200ml ulei de măsline
- 1 lingură sare neiodată
- piper proasăt măcinat
- 2 felii pâine albă toast (doar miezul)
- 200g telema de vacă în saramură (tăiată cuburi)
- busuioc proaspă
Cum se face?
- Înmoaie feliile de pâine în puțină apă și stoarce-le foarte bine.
- Pune toate ingredientele în blender, cu excepția brânzei și a busuiocului :).
- Blendează câteva secunde, la viteză mare până când obții o textură foarte fină.
- Potrivește gustul de sare și piper și pune la frigider pentru cel puțin 1 oră înainte de a servi.
- Servește supa rece, cu câteva cuburi de brânză telemea și busuioc proaspăt.
- O adevărată explozie de arome, gust și prospețime!