Confesiuni

Pentru domni, direct de la Toni Delaco:

Indrumar 2Camarazi, a venit ziua zero. Stiti despre ce vor
besc: 8 martie. Doamnele si domnitele au asteptari, si pe buna dreptate. Noi, in cealalta tabara nu trebuie sa fim luati pe nepregatite, ba din contra: le vom impresiona, surprinde si sarbatori fara sa clintim un fir de par din frizura ca la carte. Am adunat cateva idei, niste vorbe si o glumita-doua in acest “Indrumar practic de primavara”. La dispozitia voastra.

Si ca sa nu uitam ca o surpriza ghidusa si pufoasa culege cele mai frumoase zambete, fiecare gest merita insotit de cate o pufosenie Delaco.

semnatura TONI 3

Capitolul 1: Surprizele sunt jumatate din victorie. Pufoseniile sunt cealalta jumatate.

Cina in 3 feluri

Poate vrei s-o sarbatoresti de 8 martie cu o calatorie in jurul lumii…dar poate nu-i chiar momentul de 8 martie. Mai bine pregateste-i un sejur culinar, in 3 restaurante diferite: aperitivul il degustati pe coasta meditaraneana, antreurile in Orient si incheiati cu artificii si un desert din golful Thailandez.
Si pastrezi adevarata calatorie pentru ziua ei.

Back in the 50s
Sarbatoreste simplu si frumos la un film cu cerul instelat deasupra voastra: pregateste o sticla de vin, niste gustari si condu-o direct la un cinema in aer liber. Mai radeti la o scena, va mai priviti in ochi, luna e mare si galbena, o sa vezi cum se leaga lucrurile imediat.

Prima intalnire
De cand n-ati mai facut o prima intalnire ca la carte? Adica la fel ca atunci cand v-ati cunoscut prima data: o suni s-o scoti in oras, faci rezervare, iti dai cu parfumul tau semnatura, o astepti frumos cu o floare si apoi esti sarmant, domnule! Surprinde-o si cu o pufosenie ghidusa, ca doar asa e la prima intalnire.

Capitol 2: Cuceritorii de curte veche  scriu biletele si ofera pufosenii

Draga domnita,

Voi risca ploi crunte, bestii fioroase, chiar si traficul de la ora 5, daca-mi permiteti sa va vad macar o data dincolo de poarta.

Telegrama confidentiala

capitolul-2_draft

 

Imi acordati  bucuria de a va insoti spre casa  in seara aceasta? Daca da, pastrati aceasta telegrama. Daca nu, imi  permiteti sa ma urc pe gard si sa va admir cand treceţi pe langa casa mea?

Strict confidential.

Draga domnita,

Sunteti adorabila si fermecatoare, ochii vi se aseamana cu stelele de deasupra dumneavoastra, iar eu ma voi simti teribil daca nu-mi veti permite sa va iubesc.

Nu am nevoie nici de GPS, nici de Google maps ca sa ma pierd complet in ochii tai. Al tau, …

Capitolul 3: Invataturi de pe alte meleaguri

In Tara Galilor, de prin secolul 17 pana-n ziua de azi, cuplurile isi cadorisesc linguri de lemn sculptate de mana lor, cu modele si forme dupa cum le vine inspiratia. De-aici, eu am o invatatura simpla: sa mai dam si cadouri facute de mana noastra, sa ne mai suflecam manecile sa mai mesterim putin si eu zic ca o sa facem o impresie frumoasa.

manusi

In Anglia, gentlemenii rigurosi si rezervati de felul lor le daruiau domnitelor o pereche maiastra de manusi.

Daca le purtau duminica la biserica, primeau unda verde s-o scoata la o intalnire. Eu va propun sa urmam exemplul puritanilor englezi, dar in schimb ii oferim o pufosenie. Si hai sa fim seriosi, cine refuza o pufosenie?

Comentarii (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × four =