Delaco Fan branza Delaco Fan branza Delaco Fan branza
  • Acasa
  • Promotie Ultrapufoasa
  • Aventurile lui Toni
  • Mozzarella
  • Album Fani
  • Sa radem!
  • Branza si sanatatea
    • Dieta
      • Reţete pentru diete
      • Nutriţionistul vă răspunde
    • Copii
      • De ce să alegi Brânză Albă Calcică – Miez de Lapte?
      • Retete cu Miez de lapte
    • Atentie sporita
      • Fara lactoza
      • Fara gluten
  • Reţete
    • De vara
    • Cu Branza Pufoasa
    • Sendvisuri FANtastice
    • Gustare
    • Supe
    • Salata
    • Fel principal
    • Desert
  • Dosarele Branzei
Skip to content

Meniu

  • Acasa
  • Promotie Ultrapufoasa
  • Aventurile lui Toni
  • Mozzarella
  • Album Fani
  • Sa radem!
  • Branza si sanatatea
    • Dieta
      • Reţete pentru diete
      • Nutriţionistul vă răspunde
    • Copii
      • De ce să alegi Brânză Albă Calcică – Miez de Lapte?
      • Retete cu Miez de lapte
    • Atentie sporita
      • Fara lactoza
      • Fara gluten
  • Reţete
    • De vara
    • Cu Branza Pufoasa
    • Sendvisuri FANtastice
    • Gustare
    • Supe
    • Salata
    • Fel principal
    • Desert
  • Dosarele Branzei
  • Acasă
  • PIZZAIOLO JUNIOR
    • INSCRIERE
    • PREMII
    • CASTIGATORI
    • PROVOCARE
      SCOALA ALTFEL
  • Despre pizza
    • Tips & Tricks
    • Fun Facts
    • Istorie
  • Rețete de pizza
    • Rețetă aluat rapid
    • George Toader
      ne învață
    • Rețete clasice
  • Distracție cu pizza
    • Bloggeri care au
      răspuns provocării
  • Making Of
  • Despre Mozzarella
pe telefon/WhatsApp
0725 BRANZA
pe YouTube
pe Facebook
pe e-mail
fanbranza @ delaco.ro
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE POLITICA COOKIE DELACO, ALL RIGHTS RESERVED. DELACO FAN BRANZA

INGREDIENTE

(pentru 3 blaturi)

  • 1 kg de făină
  • 15 g de drojdie proaspătă
  • 50 ml ulei de măsline
  • 500 ml de apă
  • 25 g sare
  • 2 lingurițe de zahăr

MOD DE PREPARARE

Pui drojdia într-un pahar înalt împreună cu sarea, zahărul, două linguri de făină și aproximativ 200 ml de apă călduță.

Tot ce trebuie să faci este să obții o maia din făină, apă și drojdie. Pune vasul într-un loc cald, dar nu pe foc sau prea aproape de el.

Lasă maiaua să dospească vreo 15 minute.

Pune făina într-un castron după care într-un alt vas pui maiaua și restul de apă (aproximativ 300 ml) împreună cu uleiul, apoi amestecă bine până toată compoziția din vas devine lichidă.

Toarnă compoziția în castronul cu făină și frământă până obții un aluat omogen, elastic, relativ moale, cât să se ia de pe mână.

Pune aluatul la dospit, acoperit, la loc cald și lasă-l minim 30 de minute.

În funcție de mărimea tăvii pe care o ai, îl porționezi (1-3 porții generoase) și îl întinzi pe tava unsă cu puțin ulei de măsline. Porțiile ce rămân poți să le folosești ulterior.

Aluatul se întinde întotdeauna doar cu mâna.

Dacă îl întinzi cu sucitorul, lasă-l să crească din nou înainte să-l pui la cuptor.

Va rugam asteptati ...

Fisiere cookie: Noi le folosim pentru a adapta site-ul la interesele si preferintele tale. Navigand in continuare, esti de acord cu politica de cookie-uri. Afla mai multe aici. ACCEPTA