Delaco Fan branza Delaco Fan branza Delaco Fan branza
  • Acasa
  • Promotie Ultrapufoasa
  • Aventurile lui Toni
  • Mozzarella
  • Album Fani
  • Sa radem!
  • Branza si sanatatea
    • Dieta
      • Reţete pentru diete
      • Nutriţionistul vă răspunde
    • Copii
      • De ce să alegi Brânză Albă Calcică – Miez de Lapte?
      • Retete cu Miez de lapte
    • Atentie sporita
      • Fara lactoza
      • Fara gluten
  • Reţete
    • De vara
    • Cu Branza Pufoasa
    • Sendvisuri FANtastice
    • Gustare
    • Supe
    • Salata
    • Fel principal
    • Desert
  • Dosarele Branzei
Skip to content

Meniu

  • Acasa
  • Promotie Ultrapufoasa
  • Aventurile lui Toni
  • Mozzarella
  • Album Fani
  • Sa radem!
  • Branza si sanatatea
    • Dieta
      • Reţete pentru diete
      • Nutriţionistul vă răspunde
    • Copii
      • De ce să alegi Brânză Albă Calcică – Miez de Lapte?
      • Retete cu Miez de lapte
    • Atentie sporita
      • Fara lactoza
      • Fara gluten
  • Reţete
    • De vara
    • Cu Branza Pufoasa
    • Sendvisuri FANtastice
    • Gustare
    • Supe
    • Salata
    • Fel principal
    • Desert
  • Dosarele Branzei
  • Acasă
  • PIZZAIOLO JUNIOR
    • INSCRIERE
    • PREMII
    • CASTIGATORI
    • PROVOCARE
      SCOALA ALTFEL
  • Despre pizza
    • Tips & Tricks
    • Fun Facts
    • Istorie
  • Rețete de pizza
    • Rețetă aluat rapid
    • George Toader
      ne învață
    • Rețete clasice
  • Distracție cu pizza
    • Bloggeri care au
      răspuns provocării
  • Making Of
  • Despre Mozzarella
pe telefon/WhatsApp
0725 BRANZA
pe YouTube
pe Facebook
pe e-mail
fanbranza @ delaco.ro
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE POLITICA COOKIE DELACO, ALL RIGHTS RESERVED. DELACO FAN BRANZA
  • Aluatul
  • Ingrediente
  • A doua zi
  • Servire

Cum poți face aluatul?

Grad zero de dificultate

  • Aluat congelat, pe care îl găsești alături de
    aluatul de foietaj.
  • Aluat gata făcut și congelat, pe care il gasesti
    alaturi de aluatul de foietaj.

Grad 0.1 de dificultate

  • Aluat preparat de mașina de pâine

Grad 0.2 – Distracție cu
făina – simplu și rapid

  • Aluatul făcut în casă – vezi rețeta de aluat rapid
Inapoi

Aluatul făcut în casă

Distracție cu făină – simplu și rapid

  • FĂINĂ - Primul pas: Cu cât făina are un conținut mai mare de gluten, cu atât aluatul este mai elastic. Alege făină 650 din cele existente în comerț. Echivalentă cu high gluten flour/ bread flour (SUA), 82 (Franța), făină 1 (Italia).
  • APĂ – la temperatura camerei. Cu o apă foarte rece, aluatul nu va crește. Apa prea caldă va contribui la creșterea excesivă a aluatului, care-și va pierde din elasticitate. Temperatura apei este importantă deoarece aceasta influențează durata dospirii aluatului. O apă foarte rece, mai ales iarna, va împiedica creșterea acestuia; dimpotrivă, apa prea caldă va determina o creștere excesivă a aluatului, care-și va pierde din elasticitate.
  • Precoace aluatul timp de 7-10 min și înțeapă-l cu furculița înainte de a-l pune în cuptor
  • Pentru margini crocante și cu strălucire, unge marginile cu ulei de măsline
  • Pune blatul pe o hârtie de copt și modelează-l cu degetele. Așa blatul nu se va “murdări” de făină.
  • Pentru un blat perfect & crocant, pentru perfecționiști: folosește pentru coacere piatră de copt. Piatra de copt, după cum îi spune și numele este din piatră naturală, Piatra Olarului (talc, magnezit, dolomit, etc) sau chiar din rocă vulcanică de la Etna sau Vezuviu. Suprafața poroasă a pietrei absoarbe umiditatea aluatului și astfel blatul se coace crocant. Se preincalzeste piatra, timp de 30 min, înainte de a pune pizza în cuptor.

INGREDIENTE

Mozza Răzuită

VS

Mozza Cubulețe

poți fie să o răzui fie să o tai cubulețe în funcție de preferințe. Cubulețele
sunt preferate de maeștrii în pizza pentru că dau un plus de savoare

Brânză pentru
quattro formaggi

poți să înlocuiești gorgonzola cu brânză de capră

Salam

Pune-l la baza pizzei, așa eviți să se ardă foarte
repede și să iasă uscat ca un chips

Măsline

Măslinele cu sâmburi sunt mult mai gustoase
decât cele feliate

Porumb

Scurge-l bine-bine, nimănui nu-i place un
aluat cleios.

Ton

Scurs foarte bine după ce e scos din conservă

Sos de roșii

Cand folosești mai multe legume în pizza ...
pui sos de roșii pe fiecare să nu se usuce

Spanac

 

Pizza de a doua zi

Cum reîncălzim pizza rămasă?

Original Image Dupa
Modified Image Inainte

Simplu de tot

pe aragaz, folosind o tigaie antiaderentă cu capac. Capacul va conserva căldura ajutând la topirea topingului de mozzarella, însă nu va înmuia blatul.

Cum servim savurăm pizza

Cea mai corectă metodă: CU MÂNA

Furculița și cuțitul sunt opționale.

O pizza se împarte în cel puțin 4 felii.

Poți încerca și așa, sub formă de stea.

Va rugam asteptati ...

Fisiere cookie: Noi le folosim pentru a adapta site-ul la interesele si preferintele tale. Navigand in continuare, esti de acord cu politica de cookie-uri. Afla mai multe aici. ACCEPTA