Fun Branza/ say cheese

Paradoxul branzeturilor

Datand de-acum peste 4000 de ani (ultima oara cand am verificat), branzeturile au fost si vor ramane o specie rara de alimente. Consumate ca antreu, fel principal, sos, chiar si desert, trebuie sa fie cea mai buna reinventare a unui pahar de lapte uitat pe masa la fermentat.

sursa: mammothcheese.org

sursa: mammothcheese.org

Desigur, nu asa a prins viata branza, aparitia ei e inconjurata de mistere, legende si speculatii. De fapt, branza cu totul este supusa chiar  unor  paradoxuri.

Sa luam spre exemplu svaiterul: produs din lapte cremos de vaca, fermentat pana la solidificare si apoi impuscat cu o arma, la alegere, pentru look-ul final devenit deja faimos.

Svaiterul si legendarele sale gauri au dat nastere unui paradox ce a iscat conflicte si o mica schisma in comunitatea fanilor de branzeturi.

emmentaler

 

 

 

Paradox: Svaiterul are gauri. Cu cat mai mult svaiter, cu atat mai multe gauri. Cu cat mai multe gauri, cu atat mai putina branza. Rezulta ca mai mult svaiter inseamna de fapt mai putina branza.

 

 

 

Da, ati citit bine. Comunitatea Admiratorilor Entuziasti de Branzeturi mai numesc svaiterul, in forma lui cea mai pura, Gaura Neagra.

gaura neagra
Acest svaiter a devenit atat de svaiter in timpul fermentarii, incat a capatat proportii galactice.

In prezent mai exista o serie de alte teorii ale branzeturilor, cum ca Luna ar fi in totalitate facuta din branza sau ca arma secreta a Americanilor este bomba cu Brie, insa nu au fost demonstrate in detaliu.

Dar sa revenim la adevarata intrebare: data viitoare cand va cumparati svaiter, cate felii veti alege?

05.04.2016 5

Comentarii (5)

  1. Felicitări pentru produse, dar și pentrupentru concurs. Brânză Delaco cu smântână este cea mai buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + 15 =