Fel principal/ retete/ Retete cu Miez de lapte

Paste, legume şi Miez de Lapte

Încă se găsesc legume din plin iar pastele sunt de actualitate în orice anotimp. Miezul de Lapte si-a făcut loc în această combinaţie aducându-i un plus de prospeţime şi savoare…

Paste, legume şi miez de lapte
 
O farfurie colorată din care nu poate lipsi Miezul de Lapte..... Cui îi este foame?
Autor:
Numar Portii: 2
Ingrediente
  • 2 cutii de Miez de Lapte „praline”
  • 250g paste integrale (după preferinţă)
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei roşu
  • ½ ceapă mică
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 zucchini
  • 6 roşii cherry
  • ulei de măsline
  • 1 lingură de făină
  • 0.5l lapte
Cum se face?
  1. Fierbe pastele şi scurge-le conform instrucţiunilor de pe ambalaj
  2. Taie ceapa şi usturoiul mărunt şi căleşte-le în puţin ulei de măsline.
  3. Când ceapa începe să se înmoaie adaugă ardeii tăiaţi fâşii
  4. După ce ardeii sunt puţin înmuiaţi adaugă zucchini tăiati în jumătăţi de rondele şi roşiile cherry jumătăţi
  5. Lasă câteva minute pe foc după care scoate legumele într-un vas iar în zeama lăsată adaugă 1 lingură de făină şi 0.5l de lapte. Amestecă continuu pentru a nu se face cocoloaşe.
  6. Adaugă 8-10 bucăţele de Miez de Lapte, condimentează cu sare şi piper după gust şi amestecă până începe să se îngroaşe.
  7. Aşează pastele pe un platou, acoperă-le cu sosul obtinut şi cu legume.
  8. Ornează platoul cu restul bucăţelelor de Miez de Lapte
 

Comentarii (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 2 =

Da o nota: