Încercaţi un prânz cu anșoa, acești pești mici sunt deseori folosiţi de bucătari, pentru a amplifica aromele preparatelor.
Experimentaţi…cu încredere, nu veţi regreta! Ne bazăm și pe faptul că reţeta este concepută și testată de medicii de la clinica KiloStop.
Prânz italian cu anșoa
Autor: Fan branza
Ingrediente
- 2 cartofi mici fierți, fără coajă (200 g)
- brânză albă ușoară, Delaco 0% (100 g)
- 1 paletă de păstăi fierte de fasole verde (200 g)
- anÅŸoa crud (20 g)
- o linguriță oţet balsamic (5 ml)
- o linguriță ulei de măsline (5 ml)
- Condimente (opţional):
- Sare
Cum se face?
- Se fierb cartofii şi fasolea verde separat în apă cu sare fiecare.
- Fasole se fierbe timp de 10 minute, apoi se clăteşte sub jet de apă rece şi se scurge bine, cartofii atât cât este nevoie.
- Pe o farfurie întinsă se aşează fasolea verde fiartă, cartofii, brânza tăiată cuburi şi fileurile de anşoa şi se stropeşte cu ulei de măsline şi oţet balsamic.
- Se serveÅŸte imediat.