Confesiuni

Record de cheesecake la Cluj

1_IMG_6664_small

Record la Cluj: Toni Delaco a pus umarul la ridicarea celui mai mare cheesecake din Romania

200 kg Delaco Branza Pufoasa, 20 kg smantana de la Delaco, 12 kg unt de la Delaco, 40 kg biscuiti, 14 kg de zahar, 3 kg zahar vanilat, 3 kg gelatina foi. Acestea au fost ingredientele folosite pentru prepararea celui mai mare cheesecake din Romania, record stabilit in 24 mai in cadrul festivalului Zilele Clujului.
La prajitura, in greutate de peste 200 de kilograme, au lucrat 15 fani branza sub supravegherea chefilor Robert Vass, Cezar Munteanu, Adrian Pop si Ioan Fatol.

Copilul cu multe moase ramine cu buricul netaiat“, zice proverbul. Dar nu a fost acum cazul. Chefii bucatari au venit, au gustat si au fost de acord ca pentru a intra in cartea recordurilor nu ajunge sa faci cea mai mare prajitura ci si pe cea mai buna. Asa ca, pentru crema din cheesecake a fost folosita cea mai buna branza pufoasa din Romania. Adica pe cea de la Delaco.

Lui Toni Delaco, mare amator de cheesecake si dulciuri in general, i s-a interzis de catre medicul nutritionist sa ia parte la sarbatoarea de ieri.

Il cunosc prea bine pe Toni. Ii este greu sa se abtina, sigur ar fi gustat din cheesecake si nu pot sa permit sa se intample una ca asta. Trebuie sa existe o minima disciplina.” a spus doctor Crina Tomulescu.

Contactat de noi, Toni Delaco a spus ca a furnizat intreaga cantitate de branza pe care i-au solicitat-o bucatarii care, i-au marturisit ca branza pufoasa Delaco este clar preferabila din punct de vedere al calitatii.

Toni este un gurmand autodidact care stie enorm de multe lucruri despre branza dar si despre produse care contin branza.

Delaco spune ca este un admirator al lui Aegimus, descoperitorul pulsului si autorul unui tratat despre cheesecake in secolul V inainte de Cristos. “Ca se cheama ostkaka in suedeza, sernik in poloneza, mizinthropita in greceste, Kasekuchen, Quarkkuchen, Matzkuchen in germana sau placinta cu branza, cheesecakeul este un desert fantastic iar recordul de la Cluj-cel mai mare cheesecake din Romania- nu inseamna decat mult mai multi oameni fericiti ca au ocazia sa guste cea mai buna prajitura din lume.” a declarat Toni.

Tava a ramas goala dupa ce multimea a inghitit cele 2,500 de portii de cheesecake care au fost taiate cu grija, sa ajunga la toata lumea. Chiar si asa, cateva sute de spectatori nu au reusit sa guste din cel mai mare cheesecake din Romania, dar Toni promite ca se va asigura ca la anul recordul va fi doborat si 3,000 de oameni vor intelege de ce Pufoasa este cea mai buna branza din tara.

(http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20186803-record-cluj-toni-delaco-pus-umarul-ridicarea-celui-mai-mare-cheesecake-din-romania.htm)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − sixteen =