Cu Branza Pufoasa/ Fel principal/ retete/ Salata

Salată de toamnă cu dovleac copt

Această salată este o experiență culinară inedită, o combinație îndrăzneață de gusturi și texturi variate, perfectă atât pentru prânz cât și pentru o cină ușoară din timpul săptămânii.

Salată de toamnă cu dovleac copt
 
Dulce, picant, amărui și puțin sărat, toate reunite într-un preparat gustos și foarte hrănitor, gata în doar câteva minute.
Autor:
Ingrediente
  • 125g rucola
  • 1kg dovleac plăcintar
  • 140g Brânză pufoasă cu smântână Delaco
  • 35g miez de nucă
  • 1 linguriță semințe de dovleac crude
  • ½ linguriță fulgi de chilli
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare neiodată
  • piper proaspăt măcinat
  • 4 linguri reducție de oțet balsamic
Cum se face?
  1. Pregătește întâi dovleacul - curăță-l de coajă și de semințe și taie-l în felii potrivite.
  2. Într-un bol amestecă 2 linguri de ulei de măsline, sare, piper și fulgi de chill, și unge apoi fiecare felie de dovleac, pe ambele părți.
  3. Așează dovleacul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și bagă-l în cuptorul preâncălzit la 200g C pentru aproximtiv 35 de minute.
  4. După răcire, aranjează preparatul pe un platou: pune un strat de rucola, 5-6 lingurițe de brânză pufoasă, miez de nucă, presară sare și piper și stropește cu puțin ulei de măsline și reducție de oțet balsamic. Așează deasupra felii de dovleac copt, din nou brânză pufoasă, miez de nucă, miere de albine și asezonează cu sare, piper și câțiva fulgi de chilli.
  5. La final aruncă câteva semințe crude de dovleac pe ici pe colo și pune încă o dată ulei de măsline și reducție de oțet balsamic.
Rețetă testată de prietena noastră Iulia de la Delicii și zâmbete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − sixteen =

Da o nota: