Șaorma de casă
O alternativă de succes la sendvișurile clasice sau la salatele colorate. Dacă știi ce să combini, ai casei nici nu se vor prinde că au în față o alternativă sănătoasă pentru șaorma de la colțul blocului. Ca timp de preparare e mai puțin decât dacă ai sta la coadă... Cost / porție: ~3,5 lei.
Autor: Fan branza
Ingrediente
- lipie
- cremă de brânză cu usturoi Delaco
- fâşii de carne preparată la grătar sau şniţel
- legume la îndemână
- boabe de porumb
- verdeţuri
Cum se face?
- Poţi folosi orice fel de legume: salată verde, ceapă, roşii, ardei, ridichi, varză... Prima dată pregăteşti legumele, tăindu-le cuburi / rondele / fâşii. Apoi ungi bine-bine lipia cu cremă de brânză, aşezi legumele, pui fâşiile de grătar / şnitel şi boabele de porumb (fiert sau de la conservă). Rulezi frumos lipia, similar cu modul în care faci sarmalele. Dacă doreşti, poţi să adaugi câteva frunze de pătrunjel.
- Pont: Dacă eşti vegetarian, în loc de carne poţi folosi telemea de oaie sau brânză feta tăiată cuburi. Şaorma o poţi încălzi rapid la microunde sau la cuptor.