Gustare/ retete

Scones cu cașcaval și roșii uscate

Cu această rețetă delicioasă de scones cu cașcaval și roșii uscate, garantăm succesul oricărei seri, indiferent că vorbim despre una liniștită în familie cu un film de casă, sau despre una între prieteni cu un pahar de vin și povești savuroase. Reţetă testată şi recomandată de prietenele noastre Bucătăresele Vesele www.bucatareselevesele.ro

Scones cu cașcaval și roșii uscate
 
Pentru serile geroase și mohorâte de iarnă, încearcă această rețetă cu cașcaval din belșug. Succesul va fi garantat!
Autor:
Numar Portii: 6
Ingrediente
  • 350g făină albă de grâu
  • 50g roșii uscate
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 vârf cuțit bicarbonat
  • 100g cașcaval Sofia
  • 80g unt
  • 2 gălbenușuri
  • 1 albuș
  • 125ml iaurt
  • ½ linguriță sare
  • Pentru uns deasupra
  • 1 albuș
  • 100g cașcaval Sofia Delaco
Cum se face?
  1. Amestecă făina cernută cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul și sarea.
  2. Adaugă untul rece ras prin răzătoare și amestecă cu degetele până obții o compoziție nisipoasă.
  3. Adaugă roșiile uscate tăiate mărunt, cașcavalul ras, iaurtul, gălbenusurile și albușul si amestecă lejer până ce se încorporează toate ingredientele.
  4. Întinde compoziția rezultată într-o foaie rotundă și groasă de 1,5 cm.
  5. Taie foaia în triunghiuri, așează-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unge-le cu albușul bătut puțin și presară deasupra cașcaval ras.
  6. Pune tava în cuptorul preâncălzit pentru 20-25 min.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 4 =

Da o nota: