O supă rafinată uşor de preparat cu o prezentare inedită. Vitamine şi gust într-o cană.
Supă cremă de broccoli şi Aperifrais
Reţetă pregătită de bucătăresele vesele: www.bucatareselevesele.ro
Autor: Fan branza
Numar Portii: 4
Ingrediente
- 10 buchete de broccoli
- ¼ ţelină (mai mică)
- 1 ceapă
- 700ml de apă
- 1 linguriţă de amidon (sau făină)
- 300ml de smântână pentru gătit (se poate folosi şi lapte)
- 5 linguri de unt
- sare, piper alb după gust
Cum se face?
- Căleşte ceapa tăiată mărunt şi ţelina răzuită în două linguri de unt, dar nu mai mult de 5 minute.
- Adaugă bucheţelele de broccoli şi apa şi lasă-le la fiert până când se înmoaie legumele.
- Scoate legumele din supă, dă-le prin blender după care pune-le înapoi şi omogenizează crema.
- Topeşte restul de unt cu amidonul (sau făina) şi adaugă treptat smântâna (sau laptele)
- Toarnă acest sos peste crema de legume şi omogenizează uşor.
- Lasă să dea un clocot şi condimentează cu sare şi piper după gust.
- O poţi savura răcită bine alături de “praline” de brânză Delaco Aperifrais şi puţină şuncă.