retete/ Supe

Supă cremă de broccoli şi Aperifrais

O supă rafinată uşor de preparat cu o prezentare inedită. Vitamine şi gust într-o cană.

Supă cremă de broccoli şi Aperifrais
 
Reţetă pregătită de bucătăresele vesele: www.bucatareselevesele.ro
Autor:
Numar Portii: 4
Ingrediente
  • 10 buchete de broccoli
  • ¼ ţelină (mai mică)
  • 1 ceapă
  • 700ml de apă
  • 1 linguriţă de amidon (sau făină)
  • 300ml de smântână pentru gătit (se poate folosi şi lapte)
  • 5 linguri de unt
  • sare, piper alb după gust
Cum se face?
  1. Căleşte ceapa tăiată mărunt şi ţelina răzuită în două linguri de unt, dar nu mai mult de 5 minute.
  2. Adaugă bucheţelele de broccoli şi apa şi lasă-le la fiert până când se înmoaie legumele.
  3. Scoate legumele din supă, dă-le prin blender după care pune-le înapoi şi omogenizează crema.
  4. Topeşte restul de unt cu amidonul (sau făina) şi adaugă treptat smântâna (sau laptele)
  5. Toarnă acest sos peste crema de legume şi omogenizează uşor.
  6. Lasă să dea un clocot şi condimentează cu sare şi piper după gust.
  7. O poţi savura răcită bine alături de “praline” de brânză Delaco Aperifrais şi puţină şuncă.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − seven =

Da o nota: