retete/ Supe

Supă cremă de ciuperci cu caşcaval afumat

O dovadă clară că brânza face toate lucrurile mai bune…

Supă cremă de ciuperci cu caşcaval afumat
 
O supă cunoscută care primeşte un plus de savoare prin caşcavalul afumat răzuit din abundenţă. Cu crutoane sau fără, este alegerea ta – caşcavalul este vedeta. Rețetă pregătită de prietenele noastre Bucătăresele vesele: http://www.bucatareselevesele.ro/
Autor:
Numar Portii: 4
Ingrediente
  • 1kg de ciuperci
  • 1.5l de apă
  • 1 ceapă
  • 4-5 morcovi cruzi
  • ½ legatură de pătrunjel verde
  • 6 cătei de usturoi
  • caşcaval afumat Delaco
  • 2 felii de pâine
  • 4 linguri de unt
  • sare, piper
  • 300ml frişcă pentru gătit (putem folosi şi smântână)
  • 2 gălbenuşuri de ou
Cum se face?
  1. Curăţă morcovii şi taie-i rondele; toacă ceapa mărunt; curăţă ciupercile şi taie-le felii; curăţă usturoiul şi pisează-l.
  2. Într-o oală de 2 litrii topeşte 2 linguri de unt, adaugă morcovii şi ceapa iar după 2 minute adaugă şi cipercile, 3 căţei de usturoi pisat, sarea şi piperul măcinat (1 vârf de linguriţă).
  3. Omogenizează şi adaugă 1.5l apă.
  4. Acoperă oala şi las-o pe foc până când cipercile se înmoaie.
  5. Scoate legumele cu puţină supă (aproximativ 3 polonice) şi pasează-le cu pasatorul vertical (sau blender).
  6. Amestecă gălbenuşurile de ou cu 3 căţei de usturoi pisat şi frişca pentru gătit (sau smântâna).
  7. Peste acest amestec adaugă treptat supa pasată. Omogenizează uşor după care toarnă în oală peste restul de supă. Lasă să dea un clocot.
  8. Potriveşte de sare dacă mai este nevoie şi presară pătrunjelul verde mărunţit.
  9. Înainte de a o servi, adaugă în bolul cu supă caşcavalul răzuit.
  10. Pentru crutoane – prăjeşte pâinea tăiată cuburi în 2 linguri de unt încins la care ai adăugat in prealabil 2 căţei de usturoi zdrobiţi cu latul cuţitului. Crutoanele sunt gata când devin aurii şi crocante
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − eleven =

Da o nota: