O dovadă clară că brânza face toate lucrurile mai bune…
Supă cremă de ciuperci cu caşcaval afumat
O supă cunoscută care primeşte un plus de savoare prin caşcavalul afumat răzuit din abundenţă. Cu crutoane sau fără, este alegerea ta – caşcavalul este vedeta. Rețetă pregătită de prietenele noastre Bucătăresele vesele: http://www.bucatareselevesele.ro/
Autor: Fan branza
Numar Portii: 4
Ingrediente
- 1kg de ciuperci
- 1.5l de apă
- 1 ceapă
- 4-5 morcovi cruzi
- ½ legatură de pătrunjel verde
- 6 cătei de usturoi
- caşcaval afumat Delaco
- 2 felii de pâine
- 4 linguri de unt
- sare, piper
- 300ml frişcă pentru gătit (putem folosi şi smântână)
- 2 gălbenuşuri de ou
Cum se face?
- Curăţă morcovii şi taie-i rondele; toacă ceapa mărunt; curăţă ciupercile şi taie-le felii; curăţă usturoiul şi pisează-l.
- Într-o oală de 2 litrii topeşte 2 linguri de unt, adaugă morcovii şi ceapa iar după 2 minute adaugă şi cipercile, 3 căţei de usturoi pisat, sarea şi piperul măcinat (1 vârf de linguriţă).
- Omogenizează şi adaugă 1.5l apă.
- Acoperă oala şi las-o pe foc până când cipercile se înmoaie.
- Scoate legumele cu puţină supă (aproximativ 3 polonice) şi pasează-le cu pasatorul vertical (sau blender).
- Amestecă gălbenuşurile de ou cu 3 căţei de usturoi pisat şi frişca pentru gătit (sau smântâna).
- Peste acest amestec adaugă treptat supa pasată. Omogenizează uşor după care toarnă în oală peste restul de supă. Lasă să dea un clocot.
- Potriveşte de sare dacă mai este nevoie şi presară pătrunjelul verde mărunţit.
- Înainte de a o servi, adaugă în bolul cu supă caşcavalul răzuit.
- Pentru crutoane – prăjeşte pâinea tăiată cuburi în 2 linguri de unt încins la care ai adăugat in prealabil 2 căţei de usturoi zdrobiţi cu latul cuţitului. Crutoanele sunt gata când devin aurii şi crocante