retete/ Supe

Supă răcoroasă de căpșuni

Fanii brânză din liga mică nu vor putea spune nu acestei supe reci de căpșuni servită cu brânză calcică. Rețetă pregătită de prietenele noastre de la bucătăresele vesele www.bucatareselevesele.ro.

5.0 from 1 reviews
Supă răcoroasă de căpșuni
 
O rețetă ideală pentru liga mică a fanilor brânză!
Autor:
Numar Portii: 2
Ingrediente
  • 350g căpșuni
  • 200ml suc proaspăt de portocale
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • 2 linguri cu miere de albine sau zahăr
  • Delaco brânză albă calcică pentru copii
  • frunze de mentă
Cum se face?
  1. Amestecă sucul de portocale cu mierea sau zahărul și pune-l la foc până dă într-un clocot.
  2. Adaugă căpșunile tăiate cubulețe, zeama de lămâie și oprește focul .
  3. Când supa s-a răcit puțin, mixează tot amestecul cu ajutorul blenderului, apoi trece-l prin sită pentru a îndepărta semințele de la căpșuni.
  4. Lasă supa la rece până în momentul servirii.
  5. Servește supa de căpșuni reci garnisită cu frunze de mentă, bucăți mici de brânză albă calcică pentru copii și bucăți de căpșuni.
 

Comentarii (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 9 =

Da o nota: