De vara/ Gustare/ retete/ Uncategorized

Telemea la cuptor în stil grecesc

Telemea cremoasă, roșii dulci, ulei de măsline și ierburi aromate – acestea sunt ingredientele pentru unul dintre cele mai îndrăgite aperitive grecești. Trebuie neapărat să încerci această rețetă.

Telemea la cuptor în stil grecesc
 
Timp de pregatire
Timp de coacere
Timp total
 
Când îți este dor de vacanță, de mare și de Grecia însorită, încearcă această rețetă aromată.
Autor:
Stil: Greek
Ingrediente
  • 220g Telemea de vacă în saramură
  • 300g roșii cherry (10 buc, tăiate rondele)
  • 70g măsline fără sâmburi (tocate )
  • 3 căței usturoi (zdrobiți, în coajă)
  • 3 pumni cimbru proaspăt
  • 2 ramuri rozmarin proaspăt
  • 1 linguriță oregano uscat
  • ¼ linguriță fulgi de chilli
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 6linguri ulei de măsline
Cum se face?
  1. În trei forme din ceramică, pune câte 1 lingură de ulei de măsline
  2. Așează întâi câte o mână de frunzulițe de cimbru, pune apoi 3-4 felii de roșii cherry, câteva măsline, un cățel de usturoi si condimentează după gust cu sare și piper.
  3. Taie bucata de brânză telemea în 3 felii și așează câte una în fiecare formă.
  4. Pune puțin ulei de măsline peste bucata de brânză, piper și câțiva fulgi de chilli.
  5. La final pune o felie de roșie, oregano și un strop de ulei.
  6. Bagă formele în cuptorul preâncălzit la 180g, pe nivelul din mijloc pentru 20 de minute.
  7. Când sunt gata, scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcorească.
  8. Cel mai bine merg alături de câteva felii de baghetă crocantă și un pahar cu vin alb.
 

05.07.2018 0

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

9 + 13 =

Da o nota: