Desert/ retete

Tort de clătite cu cremă de brânză pufoasă şi ciocolată

Delaco-2De sărbători, prietenele noastre Bucătăresele Vesele www.bucatareselevesele.ro, au pregătit desertul ideal pentru fani brânză – un tort delicios cu muuultă ciocolată şi muuuultă brânză. Ce ne-am putea dori mai mult?

Tort de clătite cu cremă de brânză pufoasă şi ciocolată
 
Cremă de brânză pufoasă, clătite şi muuuuultă ciocolată! O combinaţie de nota 10 care trebuie încercată!
Autor:
Numar Portii: 10
Ingrediente
  • 7 clătite
  • 280g Brânză pufoasă cu smântână
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 200ml frişcă lichidă
  • 1 fiolă esenţă vanilie
  • 1 foaie de gelatină (sau 10g gelatină)
  • cremă de ciocolată
  • 1 formă de tort cu pereţi detaşabili cu diametrul de 19 cm
  • 250g-300g ciocolată
  • unt, de mărimea unei nuci
  • 50ml lapte
Cum se face?
  1. Pregăteşte mai întâi clătitele după reţeta clasică.
  2. Umple clătitele cu cremă de ciocolată din comerţ, în funcţie de preferinţe, rulează-le şi pune-le deoparte.
  3. Amestecă cu mixerul timp de 1-2 minute, brânza pufoasă cu smântână cu 3 linguri de zahăr pudră şi 1 fiola esenţă de vanilie.
  4. Pune la înmuiat foaia de gelatină în 50 ml de apă rece, după care încălzeşte-o uşor şi adaug-o la compoziţia de brânză.
  5. Bate frişca şi adaug-o la crema de brânză, amestecând uşor până la omogenizare.
  6. Pune deoparte 4-5 linguri din cremă, pentru ornarea marginilor tortului.
  7. Îmbracă pereţii formei cu folie de aluminiu sau folie alimentară.
  8. Pune circular pe fundul formei, primul rând de clătite umplute, şi acoperă cu jumătate din cremă.
  9. Aşează al doilea rând de clătite, acoperă cu restul de cremă rămasă şi pune forma la rece pentru 2-3 ore.
  10. După cele 2-3 ore, scoate tortul din formă, îndepărtează uşor folia de pe margini, şi cu crema pusă deoparte finisează pereţii tortului pentru a acoperi uniform clătitele care se văd.
  11. Pentru glazura de ciocolată, rupe ciocolata în buăţele şi pune-o la topit într-un vas pe baie de aburi (vasul în care pui ciocolata la topit nu trebuie să atingă apa ce fierbe), împreună cu untul şi laptele.
  12. Când ciocolata şi untul s-au topit, îndepărtează vasul de pe baia de aburi, şi amestecă cu o lingură până se răcoreşte puţin.
  13. Toarnă ciocolata deasupra tortului dintr-o dată, exact pe mijloc.
  14. Mişcă uşor tortul stânga-dreapta astfel încât glazura de ciocolată să se distribuie uniform. Dacă vrei ca tortul să nu fie complet acoperit pe laterale, foloseşte mai puţină ciocolată (200 g).
  15. La final, ornează tortul după preferinţe.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × two =

Da o nota: