De sărbători, prietenele noastre Bucătăresele Vesele www.bucatareselevesele.ro, au pregătit desertul ideal pentru fani brânză – un tort delicios cu muuultă ciocolată şi muuuultă brânză. Ce ne-am putea dori mai mult?
Tort de clătite cu cremă de brânză pufoasă şi ciocolată
Cremă de brânză pufoasă, clătite şi muuuuultă ciocolată! O combinaţie de nota 10 care trebuie încercată!
Autor: Fan branza
Numar Portii: 10
Ingrediente
- 7 clătite
- 280g Brânză pufoasă cu smântână
- 3 linguri zahăr pudră
- 200ml frişcă lichidă
- 1 fiolă esenţă vanilie
- 1 foaie de gelatină (sau 10g gelatină)
- cremă de ciocolată
- 1 formă de tort cu pereţi detaşabili cu diametrul de 19 cm
- 250g-300g ciocolată
- unt, de mărimea unei nuci
- 50ml lapte
Cum se face?
- Pregăteşte mai întâi clătitele după reţeta clasică.
- Umple clătitele cu cremă de ciocolată din comerţ, în funcţie de preferinţe, rulează-le şi pune-le deoparte.
- Amestecă cu mixerul timp de 1-2 minute, brânza pufoasă cu smântână cu 3 linguri de zahăr pudră şi 1 fiola esenţă de vanilie.
- Pune la înmuiat foaia de gelatină în 50 ml de apă rece, după care încălzeşte-o uşor şi adaug-o la compoziţia de brânză.
- Bate frişca şi adaug-o la crema de brânză, amestecând uşor până la omogenizare.
- Pune deoparte 4-5 linguri din cremă, pentru ornarea marginilor tortului.
- Îmbracă pereţii formei cu folie de aluminiu sau folie alimentară.
- Pune circular pe fundul formei, primul rând de clătite umplute, şi acoperă cu jumătate din cremă.
- Aşează al doilea rând de clătite, acoperă cu restul de cremă rămasă şi pune forma la rece pentru 2-3 ore.
- După cele 2-3 ore, scoate tortul din formă, îndepărtează uşor folia de pe margini, şi cu crema pusă deoparte finisează pereţii tortului pentru a acoperi uniform clătitele care se văd.
- Pentru glazura de ciocolată, rupe ciocolata în buăţele şi pune-o la topit într-un vas pe baie de aburi (vasul în care pui ciocolata la topit nu trebuie să atingă apa ce fierbe), împreună cu untul şi laptele.
- Când ciocolata şi untul s-au topit, îndepărtează vasul de pe baia de aburi, şi amestecă cu o lingură până se răcoreşte puţin.
- Toarnă ciocolata deasupra tortului dintr-o dată, exact pe mijloc.
- Mişcă uşor tortul stânga-dreapta astfel încât glazura de ciocolată să se distribuie uniform. Dacă vrei ca tortul să nu fie complet acoperit pe laterale, foloseşte mai puţină ciocolată (200 g).
- La final, ornează tortul după preferinţe.