Desert/ retete

Tortul meu de sărbători

Tort, cheesecake – poţi să îi spui cum vrei. Cert este că nu ai cum să ratezi cu o astfel de „construcţie”.

Reţetă concepută şi testată de prietenele noastre bucătăresele vesele: www.bucatareselevesele.ro

Tort cu cremă de mascarpone şi caise
 
Uşor de pregătit fără un decor pretenţios. Textură uşoara, gust proaspăt şi o imagine căreia greu îi poţi rezista....Mai vrei şi altceva? Un pont "tehnic": ar fi foarte bine dacă ai folosi o tavă cu fundul detaşabil şi diametru de 24cm
Autor:
Numar Portii: 8
Ingrediente
  • Blat
  • 4 ouă
  • 170g de zahăr
  • 80ml de lapte
  • 160g de făină
  • 2 linguri de cacao
  • o linguriţă praf de copt
  • esenţă de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema
  • 250g mascarpone Delaco Ceva Fin
  • 400ml frişcă
  • 200g de zahăr pudră
  • 20g de gelatină
  • 300g gem de caise
  • esenţă de vanilie
  • Sirop şi decor
  • 200ml de apă
  • 100g de zahăr
  • esenţă de vanilie sau caise
  • „aşchii”de ciocolată, cacao şi jumătăţi de caise din compot pentru decor
Cum se face?
  1. Fierbe siropul şi lasă-l la răcit după care aromatizează-l.
  2. Bate albuşurile spumă şi adaugă treptat zahărul.
  3. Încorporează uşor gălbenuşurile amestecate cu esenţa de vanilie.
  4. Amestecă făina cu cacaua, praful de copt şi sarea după care adaugă-le compoziţiei de mai sus omogenizând încet şi alternând cu laptele. Amestecă cu o paletă de jos în sus astfel încât să nu se lase albuşul.
  5. Toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi dă-o la cuptor la foc moderat aproximativ 30 de minute (poţi să faci testul cu scobitoarea).
  6. Bate frişca spumă cu mixerul.
  7. Hidratează gelatina în 70-100 ml de apă rece şi dizolv-o apoi în baie de apă fără a da în fiert.
  8. Pregăteşte crema amestecând mascarponele cu zahărul pudră (mixează foarte bine), gelatina hidratată, gemul de caise şi cu frişca bătută spumă. Omogenizează bine.
  9. După ce s-a răcit blatul taie-l în două foi egale.
  10. Prima foaie aşează-o în tava în care a fost copt blatul, însiropează-o cu o parte din sirop şi aplică jumătate din crema mascarpone.
  11. Procedează la fel cu a doua foaie de blat şi cu restul de cremă.
  12. Nivelează şi lasă la rece pentru cânteva ore.
  13. După ce crema s-a închegat detaşează forma, asează tortul pe un platou şi decorează-l cu aşchii de ciocolată, praf de cacao şi jumătăţi de caise.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 8 =

Da o nota: