Vrei să îl surprinzi pe cel drag cu o cină dar nu ai ore întregi pentru a găti?
Încântă-l cu un strop din savoarea Italiei, chiar dacă tu sau el sunteţi la dietă. Fan Brânză a apelat la imaginaţie și la medicii de la KiloStop, care au conceput și încercat reţeta. Dacă ai prin casă o sticlă de vin și o faţă de masă în carouri, succesul este asigurat!
Buon Appetito!
Turnulețe italiene cu vinete
Autor: Fan branza
Ingrediente
- ½ Vânătă medie (200 g)
- Brânză albă ușoară, Delaco 0% (50 g)
- O Roșie medie (150 g)
- 2 lingurițe Parmezan
- O linguriță Ulei de măsline (5 ml)
- Condimente (opţional):
- Sare
- Oregano
- Busuioc
- Zeamă de lime
Cum se face?
- Vânăta se taie felii de 0,5 cm grosime, se sărează, se ung uşor cu ulei de măsline şi se pun pe grătar 2-3 minute pe fiecare parte.
- Roşiile şi brânza se taie în felii la fel de subţiri şi se formează turnuleţe alternând felii de vinete, roşii şi brânză care se presară la final cu parmezan.
- Se introduc în cuptor la 200°C pentru 15 minute, apoi se servesc calde, stropite cu zeamă de lime și condimentate cu oregano sau busuioc, după gust.