Vinete la cuptor cu mozzarella și parmezan
Timp de pregatire
Timp de coacere
Timp total
In câteva minute și cu efort minim, obții o cină ușoară și savuroasă, ideală pentru serile de vară.
Autor: Fan branza
Stil: Italian
Ingrediente
- 2 vinete
- 1 ceapă
- 3 căței usturoi
- 250g roșii cherry
- 3 lingurițe bulion de roșii
- 5-10g busuioc proaspăt
- 8 linguri ulei de masline
- sare, piper proaspăt măcinat
- 20g parmezan ras
- 125g Mozzarella fresca minis
Cum se face?
- Taie vinetele pe lungime și așează-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
- Crestează cu un cuțit suprafața fiecăreia, astfel încât să se pătrundă mai ușor, asezonează cu sare și piper și punes pe fiecare câte o lingură cu ulei de măsline
- Bagă tava în cuptorul preâncălzit la 180g C pentru 30-35 minute, până când vinetele s-au gătit suficient și s-au înmuiat.
- În timp ce vinetele sunt la cuptor, pregătește sosul de roșii; într-o tigaie bine incinsă pune 2 linguri de ulei de măsline, ceapa și usturoiul și lasă aproximativ 3-4 minute.
- Adaugă apoi roșiile și bulionul, sare și piper și gătește timp de 15 minute, până când roșiile s-au înmuiat foarte bine iar sosul a devenit consistent; cu 5 minute înainte de final, adaugă și 4 linguri de parmezan ras.
- Oprește focul și amestecă busuiocul tocat.
- După ce vinetele s-au înmuiat în cuptor pune deasupra câte 3 linguri de sos, presară parmezan după gust și lasă-le la cuptor pentru încă 5-10 minute.
- Asează apoi, pe fiecare vânătă câte 3-4 biluțe de mozzarella fresca și bagă din nou la cuptor până când mozzarella se topește frumos și apetisant
- Un adevărat deliciu!