De vara/ Fel principal/ retete

Vinete la cuptor cu mozzarella și parmezan

Vinete la cuptor cu mozzarella și parmezan
 
Timp de pregatire
Timp de coacere
Timp total
 
In câteva minute și cu efort minim, obții o cină ușoară și savuroasă, ideală pentru serile de vară.
Autor:
Stil: Italian
Ingrediente
  • 2 vinete
  • 1 ceapă
  • 3 căței usturoi
  • 250g roșii cherry
  • 3 lingurițe bulion de roșii
  • 5-10g busuioc proaspăt
  • 8 linguri ulei de masline
  • sare, piper proaspăt măcinat
  • 20g parmezan ras
  • 125g Mozzarella fresca minis
Cum se face?
  1. Taie vinetele pe lungime și așează-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
  2. Crestează cu un cuțit suprafața fiecăreia, astfel încât să se pătrundă mai ușor, asezonează cu sare și piper și punes pe fiecare câte o lingură cu ulei de măsline
  3. Bagă tava în cuptorul preâncălzit la 180g C pentru 30-35 minute, până când vinetele s-au gătit suficient și s-au înmuiat.
  4. În timp ce vinetele sunt la cuptor, pregătește sosul de roșii; într-o tigaie bine incinsă pune 2 linguri de ulei de măsline, ceapa și usturoiul și lasă aproximativ 3-4 minute.
  5. Adaugă apoi roșiile și bulionul, sare și piper și gătește timp de 15 minute, până când roșiile s-au înmuiat foarte bine iar sosul a devenit consistent; cu 5 minute înainte de final, adaugă și 4 linguri de parmezan ras.
  6. Oprește focul și amestecă busuiocul tocat.
  7. După ce vinetele s-au înmuiat în cuptor pune deasupra câte 3 linguri de sos, presară parmezan după gust și lasă-le la cuptor pentru încă 5-10 minute.
  8. Asează apoi, pe fiecare vânătă câte 3-4 biluțe de mozzarella fresca și bagă din nou la cuptor până când mozzarella se topește frumos și apetisant
  9. Un adevărat deliciu!
Rețetă testată de prietena noastră Iulia de la Delicii și zâmbete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 4 =

Da o nota: